Skip to main content

همه ما می‌خواهیم به کسانی که افسرده هستند، کمک کنیم؛ اما بعضی جملات را اصلا نباید به افراد افسرده گفت، چون واقعا عواقب خوبی ندارد و باعث ناراحتی طرف مقابل خواهد شد، حتی اگر قصد شما آزار او نباشد.

یکی از جمله‌هایی که احتمال دارد استفاده شود، این است: «همه این‌ها فقط در سر تو وجود دارد!».
شاید در نظر اول فکر کنید که حرف درستی زده‌اید و چه اشکالی دارد که از این جمله استفاده کنید، اما این جمله واقعا باعث آزار فرد افسرده خواهد شد. بله، درست است که افسردگی از نظر علمی به دلیل بر هم خوردن تعادل عناصر شیمیایی در مغز اتفاق می‌افتد، اما این جمله باعث می‌شود که فرد افسرده فکر کند از افسردگی‌ای رنج می‌برد که بر آن کنترل دارد، و اگر متفاوت فکر کند، احساس متفاوتی خواهد داشت.
ضمن این‌که چنین جمله‌ای دردهای فیزیکی و واقعی‌ای که از افسردگی نشأت می‌گیرند را انکار می‌کند. اما واقعیت این است که بسیاری از افراد افسرده خودشان هم می‌خواهند مشکل فقط در سرشان باشد، اما مشکل را در تمام بدن‌شان حس می‌کنند، و واقعا از نظر جسمی هم با مشکل مواجه هستند.
افراد افسرده آسیب‌پذیری بالایی دارند و نسبت به صحبت‌های اطرافیانشان حساس‌تر هستند.
به گزارش نوروسافاری، صحبت کردن با افراد افسرده شیوه خاص خود را دارد و نمی‌توان از هر عباراتی در گفت‌وگو با آنها استفاده کرد. به گزارش سای‌سنترال، اگر یکی از دوستان یا اعضای خانواده شما به این اختلال روانی مبتلا است باید بدانید موارد زیر از جمله عباراتی هستند که نباید به یک فرد افسرده گفته شوند:
۱. همه چیز زاییده ذهن توست و باید مثبت فکر کنی.
هرچند مثبت اندیشی در بهبود عملکرد ذهن موثر است اما افرادی که افسردگی یا اضطراب‌های شدید دارند با این توصیه‌ها دچار تنش بیشتری می‌شوند و در نهایت نه تنها با این نصیحت‌ها مثبت اندیش نمی‌شوند بلکه این فشار عصبی، آنها را بیشتر آزار می‌دهد
۲. باید از خودت بیرون بیایی و به اجتماع برگردی.
این گونه عبارات موجب می‌شوند که شرایط بدتر شود چرا که در کنار اضطراب و افسردگی، احساس گناه را نیز به مشکلات بیمار افسرده اضافه می‌کنند.
۳. چرا هیچ تحرک و فعالیتی نداری؟
ورزش کردن برای سلامت جسم و روان مفید است و معجزه می‌کند و البته خاصیت ضدافسردگی نیز دارد اما وقتی مستقیم آن را به یک بیمار افسرده توصیه می‌کنید که حتی انرژی و انگیزه کافی برای انجام کارهای ساده و عادی روزمره‌اش ندارد، درست مثل این است که نقطه ضعف او را به یادش می‌آورید و او را می‌رنجانید. در این مورد هرازگاهی یک اشاره کوتاه و گذرا کافی است.
۴. رژیم غذایی‌ات را تغییر بده.
هرچند نوع رژیم غذایی در احوالات و خلق و خوی افراد موثر است اما برای افرادی که افسردگی بالینی دارند قطعا معجزه نخواهد کرد و چه بسا که دنبال کردن رژیم غذایی سالم برای چنین فردی امکان پذیر نباشد.
۵. مراقبه و یوگا راه نجات شما است.
اگرچه بیماری افسردگی با این دو ورزش بهتر می‌شود اما در بهبود موارد شدید این بیماری تاثیرگذار نیست به طوری که حتی برخی متخصصان معتقدند تفکرات خودکشی با یوگا تشدید می‌شود.
۶. شغل جدید پیدا کن.
به افراد افسرده پیشنهاد تصمیمات جدی ندهید چرا که در برخی مواقع، کار می‌تواند موجب تشدید استرس در افراد شود.
۷. آیا از رابطه با همسرت راضی هستی؟
مشکلات روابط زوجین در هنگام افسردگی تشدید می‌شود و یادآوری این نکته آنها را بیشتر به این فکر می‌اندازد.
۸. تو همه شرایط را برای بهتر شدن داری.
حتی در صورت واکنش مثبت به داروهای شیمیایی نیز احتمال بهتر شدن وضعیت روحی افراد صد در صد نیست پس گفتن این عبارات فایده‌ای ندارد و نمک روی زخم می‌پاشد.
۹. آیا احساس بهبودی می‌کنی؟
این عبارت موجب احساس شکست فرد در زندگی علاوه بر احساس افسردگی می‌شود.
۱۰. همه مردم مشکل دارند.
این عبارت احساس ضعف و منفی بودن را در بیمار افسرده تشدید می‌کند و به هیچ عنوان از درد و رنج او نمی‌کاهد.

 

 این جملات را به افراد افسرده نگویید!

این جملات را به افراد افسرده نگویید!

 

این جملات را به افراد افسرده نگویید!

 

منبع: الودکتر

دیدگاه خود را ثبت کنید