علی ابراهیمی مقدم روانشناس کودک در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: کودکانی که وزن طبیعی دارند به نسبت کودکانی که اضافه وزن داشته و غیرفعال محسوب میشوند چربی بدنی کمتری دارند و ضربان قلبشان پایینتر است علاوه بر این کودکانی که وزن طبیعی دارند نسبت به همسالان غیرفعال خود در آزمونهای مهارتهای ذهنی مانند برنامهریزی و توجه بهتر عمل میکنند.
وی ادامه داد: فعالیت فیزیکی حتی بین کودکانی که از وزن طبیعی برخوردارند نیز تفاوت ایجاد میکند. این امر تأثیر فعالیت فیزیکی بر عملکرد مغز را مورد تأیید قرار میدهد.
ابراهیمی مقدم افزود: در مورد نقش ورزش در پیشرفت رشد، سلامتی و آمادگی جسمانی کودکان و نوجوانان، تحقیقات متعددی انجام شده است.
باید توجه داشت که اهمیت ورزش، محدود به سنین کودکی و نوجوانی نیست.
وی تصریح کرد: در سنین بالا، ورزش برای جلوگیری از پوکی استخوان، اضافه وزن و ناراحتیهای قلبی و عروقی، همچنین برای پرکردن اوقات بیکاری و جلوگیری از افسردگی و روانپریشی توصیه میشود.
وی ادامه داد: رشد در دوران کودکی تحت تأثیر فاکتورهای متعددی است (هورمون رشد و فاکتورهای رشد)، در عین حال هورمونهای دیگر و نوع تغذیه نیز بر رشد تأثیر دارند. رشد قدی با رشد استخوانها همراه است. رشد قد در دختران در سنین ۱۶ تا ۱۷ سالگی و پسرها تقریباً در ۱۸ سالگی پایان مییابد.
وی در ادامه افزود: رشد قدی به صورت ناچیز انجام میشود که مربوط به طولانی شدن شدن طول ستون مهرهها است. در صورت عدم فعالیت بدنی، رشد استخوانها کاهش مییابد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه دانشآموزان روزانه چند ساعت در کلاسهای درس روی نیمکت مینشینند، حتی اگر نوع نشستن آنها مناسب باشد و نیمکت نیز استاندارد باشد، احساس خستگی فیزیکی به وجود میآید و چنانچه نوع نشستن مناسب نباشد یا نیمکت مطابق استاندارد نباشد، در مدت طولانی موجب اختلالات ساختاری میشود.
وی خاطرنشان کرد: دانشآموزان پسر، غالباً این مشکل را با بازی کردن، «عمدتا فوتبال» در کوچه و خیابان یا ورزشگاهها حل میکنند. بنابراین لازم است در مدارس ساعتهایی برای تمرینهای بدنی و ورزش به ویژه برای دختران منظور شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ارتباط بین فعالیت فیزیکی و چاقی در سنین پایین کاملاً مشخص نیست و مطالعات مربوط به آن هم نتایج ثابتی را در اختیار متخصصان قرار نمیدهد. با افزایش ورزش و تحرک و کاهش مصرف کالری، میتوان وزن را کاهش داد.
نگرانی افزایش وزن بین کودکان و نوجوانان کاملاً به جا و منطقی است. کودکان چاق در معرض بیماریهای فشارخون، دیابت نوع دوم، نامنظمی هورمون رشد، مشکلات تنفسی و استخوان قرار دارند. این بیماران از فقدان اعتماد به نفس و روابط اجتماعی رنج میبرند. ورزش در بهبود افسردگی و اضطراب بزرگسالان و کودکان بسیار مؤثر است. فعالیت بدنی یکی از راهکارهای مبارزه با هیجانات روحی است و هزاران تأثیر مثبت دیگر در پی دارد.
نوروفیدبک چیست؟
یکی از برترین روشهای درمان بیش فعالی، عدم تمرکز و افزایش توان ذهن و به دست آوردن حافظهای قوی که در نهایت موجب افزایش یادگیری می شود استفاده از خدمات نوروفیدبک است.
در مرکز مشاوره و آموزش آگاهانه با استفاده از برترین خدمات و نوین ترین ابزارهابه وسیله ی آخرین متدهای علم پزشکی شما را در بالا بردن سطح عملکرد ذهن تان یاری میکنیم.
با ما تماس بگیرید
ورزش چه تاثیر بر عملکرد مغز کودکان دارد؟
منبع : شفاف