Skip to main content

بارها و بارها شده که در فصل امتحانات همزمان با دوستی شروع به درس خواندن کرده و زمان یکسانی برای مطالعه قرار می‌دهیم، اما نتیجه کار یکسان از آب در نمی‌آید. ایراد کار چیست؟ به غیر از فاکتور ضریب هوشی چه عامل دیگری در این اختلاف نقش دارد؟ چگونه درس بخوانیم تا بازدهی بیشتری داشته باشیم؟ برای آشنایی با نحوه درس خواندن صحیح و بدون خستگی همراه ستاره باشید.

 

چگونه درس بخوانیم؟

پیش از همه چیز دقت داشته باشید که مطالعه کردن با درس خواندن فرق دارد. شاید شما بتوانید ساعت‌های زیادی را مطالعه کرده ولی تنها درصدی جزئی از مطلب خوانده شده به ذهنتان نفوذ کند. نکات ارائه شده مربوط به نحوه درس خواندن است  و به شما کمک خواهد کرد که مطالب را مفهومی و عمیق فرا بگیرید.

 

چرا بچه‌ها باید تکالیف درسی را خودشان انجام دهند؟

 

۱. مکان مناسبی برای درس خواندن انتخاب کنید

برخی از دانش آموزان مکانی را انتخاب می‌کنند که حتی برای تماشای فیلم هم مناسب نیست چه برسد به درس خواندن. کتابخانه، سالن مطالعه یا حتی گوشه‌ای خلوت در یک کافه‌ی دِنج از جمله مکان‌های مناسبی هستند که می‌توانید برای درس خواندن در نظر داشته باشید. در این مکان‌ها از نشستن در محلی که پُرسروصداتر و شلوغ‌تر است، خودداری کنید و در خلوت‌ترین محل بنشینید.

 

۲. زمان مناسب درس خواندن

یکی از رازهای موفقیت در درس خواندن آن است که بدانید رادمان شما در شب بهتر است یا روز! بعضی افراد صبح ها را برای درس خواندن انتخاب می کنند و گروهی دیگر شب را ترجیح می دهند، فرقی نمی کند چه زمانی درس می خوانید هر وقت احساس کردید که خسته نیستید و انرژی دارید درس خواند را شروع کنید.

 

۳. از کل به جز بخوانید

شاید تا بحال نمی دانستید که همیشه از کل به جزء رسیدن ، روش مفیدی در یادگیری مفاهیم در سنین متفاوت است. هنگامی که مطالعه می کنید ابتدا سعی کنید یک درک کلی از موضوع داشته باشید سپس وارد جزئیات شوید، با به کار گیری این روش احتمال موفقیت شما بیشتر می شود. مرور کردن بهترین روشی است که برای یادآوری آن چه که فراموش کرده ایم می تواند مفید باشد.

 

۴. سبک یادگیری مناسب خود را پیدا کنید

نحوه یادگیری هر شخص بسته به عوامل بسیاری متفاوت است. از فیلم و آهنگ گرفته تا مطالعه در سکوت مطلق. انتخاب سبک یادگیری مناسب، هم میل شما به درس خواندن را افزایش می‌دهد و هم درس خواندن را برای شما به امری ساده تبدیل می‌کند. چرا که دیگر لازم نیست برای یادگیری هر نکته با خود کلنجار بروید.

 

۵. برنامه ریزی برای درس خواندن

مشکل رایج در افرادی که سریع از درس خواندن خسته می شوند این است که برای درس خواند برنامه ریزی نمی کنند، قبل از اینکه درس خواندن را شروع کنید برای آن برنامه ریزی کنید تا بتوانید به طور موثر مطالعه کنید.

 

۶. خودتان را برای امتحان یا کنکور عذاب ندهید

حتماً شنیده اید که برخی از افراد برای قبولی در کنکور سراسری دست به چه کارهای عجیب و غریبی که نزده اند. مثلاً این که شب ها خیلی کم استراحت کرده اند و یا این که در طول یک سال حتی یک بار هم به مهمانی نرفته اند. انجام این قبیل از کارها مساوی است با از بین رفتن توان جسمی و روحی و مریض شدن که بسیار خطرناک است. از این رو به قول معروف دیگر شورش را در نیاورید و به اندازه کافی تفریح و استراحت را در برنامه خود بگنجانید.

 

۷. ذهن خود را آماده کنید

پیش از اینکه دریابیم چگونه درس بخوانیم باید ذهن و افکار خود را برای دریافت حجمی از اطلاعات آماده کنیم. پژوهشگران دریافته‌اند چگونه به سراغ انجام کاری رفتن، به اندازه‌ی خود انجام کار اهمیت دارد. به عبارت دیگر، رویکرد ذهنی صحیح، از ملزومات هوشمندانه‌تر درس خواندن است. در زمانی که مشغولیات ذهنی فراوان دارید اصلا به سراغ درس خواندن نروید. از جملات انگیزشی استفاده کنید و به پایان کار امیدوار باشید.

 

۸. خواب کافی داشته باشید

از بزرگترین اشتباهات دانش آموزان و دانشجویان بیدار ماندن در شب امتحان است. خوابیدن به اندازه کافی باعث می شود که بهتر درس بخوانید و زود خسته نشوید، علاوه بر این همه ی مطالبی که خوانده اید را بهتر به خاطر می سپارید.

 

۹. از خود انتظار بیجا نداشته باشید

قرار نیست همه نمره اول کلاس یا نفر اول کنکور شوند. در حد توانایی و شرایطتان از خود انتظار داشته باشید. انتظار و توقع بیجا باعث افزایش اضطراب، عدم تمرکز هنگام درس خواندن و خستگی مضاعف بر شما خواهد شد.

 

چگونه درس بخوانیم که دچار احساس خستگی نشویم؟

چگونه درس بخوانیم که دچار احساس خستگی نشویم؟

 

۱۰. استراحت بین درس خواندن

اگر به درس خواندن به عنوان یک وظیفه‌ی اجباری یا یک فعالیت سخت و طاقت‌فرسا نگاه می‌کنید، طبیعی است که از درس خواندن فرار خواهید کرد. اما می‌توانید با پاداش دادن به خودتان، درس خواندن را به فعالیتی مفرح تبدیل کنید. مسلماً چندین ساعت بی‌وقفه درس خواندن حوصله‌ی هر کسی را سر می‌برد. در عوض، هر یک ساعت به خودتان ۵ دقیقه استراحت دهید و چیزی بخورید. معمولا خوردن یک میا‌ن‌وعده‌ی خوشمزه، ادامه‌ی درس خواندن را تحمل‌پذیرتر و لذت‌بخش‌تر می‌کند.

 

۱۱. برنامه ریزی کنید

اگر می‌خواهید ببینید چگونه درس بخوانیم، اول باید نظم و برنامه‌ریزی را فرا بگیرید. خیلی‌ها فکر می‌کنند درس خواندن فعالیتی است که نیازی به برنامه‌ریزی ندارد و هر وقت که هیچ کار دیگری نداشتند می‌توانند درس بخوانند. اگر در صورتی که برای اوقات درس خواندن‌‌تان درست مثل برنامه‌ی کلاسی، زمان‌بندی داشته باشید، در طولانی‌مدت خواهید دید درس خواندن چقدر برای‌تان آسان‌تر می‌شود.

 

۱۲. مطالب را به دیگران تدریس کنید

تدریس مطالب به دیگران راه حل دیگری برای سوال چگونه درس بخوانیم است. بعد از اینکه مطالعه کردید، سعی کنید تمام مطالبی را که خوانده‌اید به وسیله همان نقشه کشی ذهنی دسته بندی کنید. سپس درست مثل یک معلم این مطالب را به خود یا دیگران تدریس کنید. بله درست شنیدید. اگر نمی‌توانید کسی را پیدا کنید تا هرآنچه خوانده‌اید را به او تدریس کنید. سعی کنید که مطالب را به خودتان تدریس کنید.

 

۱۳. از وسایلی که باعث حواس پرتی می‌شود دوری کنید

این روزها تلفن همراه و فضای مجازی درون آن تمام زندگی همه را تحت تاثیر قرار داده است. فلسفه ایجاد شبکه‌های اجتماعی سرگرم کردن کاربران است و این سرگرمی بدترین مزاحم هنگام درس خواندن است. پس لطفا پیش از مطالعه کمی از تلفن همراه خود دور بمانید، تلویزیون و رایانه خود را خاموش کنید. قطعا بدون مزاحمت مطالعه‌ عمیق‌تری خواهید داشت.

 

۱۴. از خودتان امتحان بگیرید

پایان هر فصل و بخش بهتر است از خود امتحان بگیرید. امتحانات کوتاه (کوییز) پس از هر بخش یادگیری شما را دوچندان خواهد کرد چرا که با نقاظ ضعف و مثبت خود آشنا می‌شوید.

 

۱۵. پیش خوانی دروس گامی به سوی یادگیری بهتر

اگر می دانید که فردا معلم قرار است کدام فصل از درس فیزیک یا شیمی را درس بدهد شما از شب قبل حتماً مروری کلی بر روی آن فصل داشته باشید. این گونه به شما قول می دهیم که بازدهی شما در یادگیری آن فصل به مراتب چندین برابر می شود و مطالب را بهتر به خاطر می سپارید.

 

 

در پانسیون مطالعاتی مرکز مشاوره و آموزش آگاهانه بهترین و علمی‌ترین شرایط را برای درس خواندن شما و عزیزانتان فراهم کرده‌ایم! برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

 

 

یکی از برترین روش‌های درمان بیش فعالی، عدم تمرکز و  افزایش توان ذهن و به دست آوردن حافظه‌ای قوی که در نهایت موجب افزایش یادگیری می شود استفاده از خدمات نوروفیدبک است.

  در مرکز مشاوره و آموزش آگاهانه با استفاده از برترین خدمات و نوین ترین ابزارها به وسیله ی آخرین متدهای علم پزشکی شما را در بالا بردن سطح عملکرد ذهن تان یاری میکنیم.

با ما تماس بگیرید

چگونه درس بخوانیم که دچار احساس خستگی نشویم؟

 

 

منبع

دیدگاه خود را ثبت کنید