کاردرمانی از جمله خدمات توانبخشی موثری است که برای ارائهی خدمت به افراد ناتوان و کم توان ایجاد شده است. این خدمات علاوه بر حوزه کودکان، در افراد بزرگسال نیز بسیار مهم بوده و بیشتر در جهت بهبود مهارتها و استقلال افراد برنامهریزی میشود.
حیطهی فعالیت کاردرمانی به دو بخش کلی جسم و روان تقسیم میشود.
اختلالات جسمی که در بخش بزرگسالان به خدمات کاردرمانی نیاز دارند به دو دسته کلی تقسیم میشوند، دستهی اول اختلالات نورولوژیک هستند که بیماریهایی از جمله سکته مغزی، ام اس، پارکینسون، ضربه مغزی، اختلالات مربوط به مخچه، ضایعات نخاعی، بیماریهای پیشرونده سیستم اعصاب مرکزی و … را شامل میشود.
دسته دوم اختلالات ارتوپدیک اندام فوقانی به ویژه دست هستند که مواردی از جمله ضایعات تاندونی و بافت همبند، گرفتهای پوستی و سوختگیها، محدودیتهای حرکتی و ضعف عضلات اندام فوقانی را شامل میشوند.
اختلالات مرتبط با روان که در بخش بزرگسال نیازمند کاردرمانی هستند شامل بیماریهایی از جمله اسکیزوفرنیا، اختلالات خلقی (به عنوان مثال افسردگی، دو قطبی و …)، اختلالات شخصیت (که شامل انواع اسیزوئید، اسکیزوتایپال، دوری گزین و … میشود)، اختلالات اضطرابی، سوء مصرف مواد، انواع دمانس، مشکلات روان مرتبط با سالمندی و کهولت سن میباشد.
هیچ وقت دو بیمار، یکسان نیستند. در نتیجه، رفتار و تمرینات درمانگر به نیاز بیمار بستگی دارد.
به عنوان مثال، برای بیماران دارای ناتوانی ذهنی، تمرینات روی قدرت شناختی فرد انجام میشود، در حالی که توان بخشی جسمی تمریناتی برای احیای مناطق آسیب دیده میباشد. متخصصین کاردرمانی با انجام آزمایشات برای سالمندان و دانستن نیازهای عاطفی، جسمی و روانی به آنها کمک میکند، سپس تمرینات تخصصی برای پشتیبانی از فعالیتهای بیماران را طراحی میکنند
روشهایی که یک متخصص کاردرمانی بزرگسالان میتواند از آن استفاده کند شامل موارد زیر است:
- کنترل درد فعال
- مکانیک ایمنی بدن و ارگونومی
- آموزش مجدد عصبی عضلانی
- کاهش تنش عضلانی
- آموزش مهارتهای ارتباطی
- فعالیتهای پیاده روی
متخصصین کاردرمانی به بیماران مسنتر کمک میکنند تا استقلال خود را پس بگیرند.
در مرکز مشاوره و آموزش آگاهانه با استفاده از برترین خدمات و نوین ترین ابزارهابه وسیله ی آخرین متدهای علم پزشکی شما را در بالا بردن سطح عملکرد ذهن تان یاری میکنیم.
با ما تماس بگیرید
ممنون مطلب مفیدی بود.